[ad_1]
بندرعباس در زمان داریوش بزرگ مرکز تجاری مهم کشورهای اطراف بود. بله، با توجه به اینکه صادرات سابقه هزاران ساله دارد، به نظر می رسد هم عمر بندرعباس و هم تاریخ تجارت دریایی بیش از دو هزار و پانصد سال باشد. بنابراین با این تاریخ غنی می توان جاذبه های گردشگری بسیاری را در بندرعباس دید، از مکان های قدیمی گرفته تا موزه ها و معابد و همچنین مکان های زیبای بسیاری. در این مقاله توسط فلایتیو به بندرعباس که بزرگترین بندر ایران هم هست توریست می فرستیم.
به منطقه حفاظت شده گنو بروید
یکی دیگر از موارد مورد علاقه بندرعباس، منطقه گرم و حفاظت شده گنو است که در شمال بندرعباس واقع شده است. این کوه با آب و هوای گرم محل بسیاری از افرادی است که می خواهند هوا را از هوای تند و تیز بندرعباس به سرد و گرم تغییر دهند. منطقه حفاظت شده گنو که به عنوان پارک ملی نیز شناخته می شود، زیستگاه گیاهان متنوعی است و درختان سیب، انار، میوه، زردآلو، انجیر، لیمو، پرتقال، نارنگی، انبه و خرما را در خود جای داده است. حیواناتی مانند کفتار، پلنگ، گرگ، شغال، آهو، قوچ، میش و بز منطقه را تشکیل می دهند. این منطقه با آب و هوای خوب، چشمه های آب گرم و کوهستانی، یکی از مکان های مورد علاقه استان هرمزگان است که مکانی عالی برای سفر به بندرعباس است.
چشمه آب گرم گنو
از فلایتیو بلیط گرفتی و رفتی بندرعباس؟ در این صورت حتما از چشمه های آب گرم گنو در کوه گنو دیدن کنید. این چشمه با ماشین کمی از بندرعباس فاصله دارد و در کمتر از نیم ساعت رانندگی به آن می رسید. در واقع این چشمه منطقه ای کوهستانی با آب و هوای معتدل تری نسبت به شهر بندرعباس است. این چشمه زیبا چشمهای است با گونههای ماهی کمیاب و گیاهان کمیاب مانند پامچال، درمنه و بادام. یکی از ماهی های کمیاب آوینیوس گینس نام دارد که کوچک و سریع است و به سختی قابل تشخیص است. این چشمه آب گرم علاوه بر اینکه مکانی زیبا برای تفریح و تفریح است، طیف وسیعی از درمان ها را ارائه می دهد و مکانی عالی برای سفر است.
در مورد حمام گله چه می دانید؟
حالا صحبت از آب گرم است، بهتر است در مورد گله حمام صحبت کنیم. این حمام در گذشته تنها حمام عمومی شهر و تنها حمام قدیمی شهر بندرعباس بوده است. گله حمام از قدمت صد ساله خود می گذرد و به دلیل عمر طولانی، امروزه امکان استحمام در آن و رفع خستگی سفر وجود ندارد. این حمام که قدمت آن به دوره قاجاریه می رسد توسط حاج شیخ احمد گله داری وقف شده و مانند سایر حمام های قدیمی دارای سطل، سربینه، معبد طلا و نقره است. بازدید از این حمام برای جوانانی که از حمام های قدیمی چیزی نمی دانند بسیار عالی است. در ساخت این حمام از گچ دست ساز و ملات محلی با سنگ های دریایی و اسفنجی استفاده شده است. امروزه این حمام به موزه مردم شناسی تبدیل شده است.
از سایت قدیمی سورو بندرعباس دیدن کنید
جوامع قدیمی سورو در هر کتاب تاریخ باستانی جایگاهی دارند. این جامعه قدیمی در غرب بندرعباس حداقل از دوره ساسانی وجود داشته است. این جامعه از دیرباز به خاطر جنگل های بزرگش مشهور بوده است. البته پوشش گیاهی آن به درختان خرما محدود نمی شود و زردچوبه، پیچ امین الدوله، آلو و بسیاری درختان دیگر نیز می توانند در اینجا رشد کنند. در کاوش های این همسایگان، سکه هایی از دوران ساسانی، صفویه و قاجاریه از وی دریافت شد و همین واقعه برای اثبات این نکته کافی است که زندگی جامعه سورو به دوران ساسانیان می رسد.
موزه مردم شناسی خلیج فارس
اگر به مردم شناسی علاقه مند هستید و از آداب و رسوم مردم اطلاع دارید، قطعاً الف بلیط هواپیما بخرید و به بندرعباس بروید چون این شهر دو موزه مردم شناسی دارد یکی موزه حمام و دیگری موزه مردم شناسی خلیج فارس. این موزه می تواند یکی از بزرگترین موزه ها در نوع خود در جنوب کشور باشد. موزه مردم شناسی خلیج فارس در سه طبقه و در محوطه تاریخی دریاچه واقع شده است. اتاقهای متمایز این موزه شامل طیف وسیعی از نمایشگاههاست که بازتاب فرهنگ و سنتهای مردم استان هرمزگان از گذشته تا امروز است. بازدید از این موزه کمک زیادی به شناخت مردم کشورمان می کند.
آیا نام دیگری از معبد هندوهای بندرعباس می دانید؟
در گذشته بندر مبدأ و تاریخ که دروازه کشورهای آسیای شرقی مانند هند با خاورمیانه بود، محلی برای سرخپوستان بود. از این رو هندوهایی که در بندرعباس زندگی می کردند برای خود معبدی ساختند که به معبد بت های گوران نیز معروف است. تاریخ ساخت معبد هندوها به سال 1210 هجری قمری برمی گردد و طراحی خاصی دارد که بازدید از آن را در سفر به بندرعباس ضروری می کند. در واقع معبد هندوها ترکیبی از معابد هندی با مصالح محلی است که آن را منحصر به فرد و خاص کرده است. معبد هندوها در سال 1377 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
دریاچه های بارانی
در بندرعباس از کلمه زیبا برای حوض استفاده می شود. آب انبار نام مجموعه ای از پنج آب انبار است که به زیبایی کنار هم چیده شده اند. این دریاچه ها که از سنگ و ساروج ساخته شده اند دارای گنبدهای منحصر به فرد و منحصر به فردی هستند. از دریاچه های آب باران با چهار دهانه برای ذخیره آب برای تامین آب شهر استفاده می شود. امروزه یکی از پنج آب انبار آمفی تئاتر است. برخی دیگر به موزه مردم شناسی خلیج فارس تبدیل شده اند و بقایای آن ها به صورت دریاچه قابل بازدید است.
از موزه آب بندرعباس دیدن کنید
مشکل آب در شهری با آب و هوای سرد و آب و هوای کویری بسیار مهم است. از این رو راه اندازی موزه آب در این شهر نیز جاذبه ای است که برای بازدیدکنندگان حرف های زیادی برای گفتن دارد. ساختمان این موزه در دوره صفویه ساخته شده و به شکل امروزی بازسازی شده است. در این موزه اقلام مربوط به آب و حفر چاه و چاه آب در معرض دید عموم قرار گرفته است. از جمله اشیای زیبای موزه آب بندرعباس، کوزه های سنگی به نام مو، کوزه های آب نوع به زبان محلی کروش، مشک یا مشک مشک و کوزه های مختلف به نمایش گذاشته شده است. همچنین تصاویری از گاوها و گودال های گاو وجود دارد که به بازدیدکنندگان نشان می دهد که چگونه آب در گذشته تمرین می شده است.
چرا عمارت ثبت کنیم؟
عمارت کلاه فرنگی بندرعباس خانه ای قدیمی است که در دوره صفویه واقع شده است. این بنا مانند بسیاری دیگر از بناهای آن زمان با معماری غربی ساخته شده و به همین دلیل به آن کلاه فرنگی می گویند. خانه اصلی یک ساختمان فرهنگی و تجاری در داخل و خارج از کشور است. بازدید از این عمارت به آشنایی با معماری آن زمان که با فرهنگ و معماری اروپایی آمیخته بود کمک می کند. این خانه در نزدیکی اسکله قدیمی بندرعباس واقع شده است.
از مسجد جامع اهل سنت دیدن کنید
یکی از ویژگی های بندرعباس همزیستی شیعه و سنی است. بنابراین طبیعی است که این شهر دارای مسجد بزرگ اهل سنت باشد. این مسجد در سال 1175 هجری قمری ساخته شده و امروزه نیز مسجد دلگشا نام دارد. محراب مسجد با کاشی کاری های منحصر به فرد و زیبای خود یکی از بهترین مکان های دیدنی مسجد است. علاوه بر این، شبستان دو طبقه دارای 20 در است و یکی دیگر از قسمت های زیبا و شیک مسجد است. این مسجد که چندین بار مرمت شده است از دو بخش قدیم و جدید تشکیل شده است که در قسمت قدیم گچ کاری شده است. مسجد جامع اهل سنت یکی از آثار ملی ایران و از اعضای سازمان میراث فرهنگی است.
آیا امامزاده شاه محمد تقی را می شناسید؟
امامزاده شاه محمدتقی از فرزندان امام موسی بن جعفر بود که در سال ۴۰۲ هجری قمری در بندرعباس به خاک سپرده شد. امروزه این امامزاده مرکز معنویت و مذهبی بندرعباس است که برای اهالی اهمیت زیادی دارد. مردم بندرعباس ارادت خاصی به این امامزاده دارند. امامزاده شاه محمد تقی نزد مسلمانان شیعه پاکستان و بنگلادش اهمیت داشت و کسانی که با قایق به ایران سفر می کردند، با اعتقادی خاص، ابتدا به زیارت قبر او و از آنجا به مشهد و سایر اماکن مذهبی می رفتند. خانه این امامزاده دارای سقف های سرامیکی و مناره است و پنجره های آن با شیشه های رنگی تزئین خاصی دارد.
مسجد نصیری
یکی دیگر از کلیساهای تاریخی و باستانی بندرعباس مسجد ناصری است که در دوره قاجار ساخته شده است. در واقع نام این کلیسا به نام طراح آن محمدعلی ناصری حیدرآبادی است که ساخت این بنا را در سال 1304 هجری شمسی به پایان رساند. سقف مسجد از چوب صندل هندی ساخته شده و از دیوارها و تمام خطوط آن گچبری های زیبا دیده می شود.
[ad_2]