چرا محصولات کشاورزی ایران باز می گردد؟


روآرو- تجارت صادراتی ایران از جمله سیب زمینی، گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای در ماه گذشته توسط ازبکستان، خلیج فارس و روسیه تقویت شد. چندی پیش رئیس اتحادیه باربری از بازگشت کیوی ایرانی از هند خبر داد. وی گفت: مدل کیوی ساخت ایران مورد تایید هند نیست.

به گزارش فرارو، مصطفی دارایی نژاد هشدار می دهد که عدم وجود سموم تنها به صادرات محدود نشود. اعتقاد بر این است که محصولات کشاورزی خانگی حاوی نیترات و سایر سموم هستند که در محصولات نیز وجود دارند.

همزمان با انتشار این خبر، رئیس انجمن سموم و کودهای شیمیایی توانست بایستد و توپ را روی زمین بین انجمن سموم و اکستنشن بیندازد.

مهدی حسینی می گوید عدم آگاهی کشاورزان از زمان بندی سموم و انتخاب سموم خوب باعث بازگشت محصولات کشاورزی و عدم تایید ساختار آن شده است.

رئیس اداره کشاورزی و تحول صنعتی اتاق تهران نیز هفته گذشته در خصوص ورود سموم به محصولات کشاورزی که دارای مقررات هستند، اشاره کرد و به روند استفاده از سموم اشاره کرد، اما قانونی نیست و محصولات کشاورزی با مصرف جمع آوری می شود. از آفت کش ها آلودگی مزرعه و مصرف بی رویه

تنش بالاست و سیاسی!

دکتر. وحیده مهدوی، مدیر آزمایشگاه مرجع بقایای سموم وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به این سوال که اگر بقایای سموم برای محصولات کشاورزی خطرناک نیست چرا کشورهای دیگر باید آن را پس دهند؟ در گفت و گو با فرارو وی گفت: در بین کشورهای دنیا اتحادیه اروپا به ویژه آلمان در صادرات محصولات کشاورزی مطابق با استاندارد سختگیری بیشتری دارد. علاوه بر این، ایالات متحده 10 تا 20 برابر سختگیرانه تر از استاندارد ایران است. مثلا اگر در ایران 1PPM را در نظر بگیریم از 10PPM شروع می کنند. زیرا آمریکا می تواند به راحتی کالاهای خود را صادر کند و به نظر می رسد این محدودیت ها رقابتی و سیاسی باشد. زیرا بسیاری از شاخص های ایجاد شده توسط آنها در سلامت نیستند.

وی افزود: در سال های اخیر کدکس (کمیسیون تنظیم مقررات مواد غذایی) گروهی را بر اساس سبد، رفتار و رژیم غذایی کشورهای مشابه در یک گروه تشکیل داده است، به این ترتیب به دلیل شباهت ها، ما و روسیه در گروه D شبیه هم هستیم. همه ما در این مورد از استانداردهای Codex پیروی می کنیم. کدکس بیان می کند که حداقل مقدار سم در محصولات کشاورزی باید 0.05 pm باشد. اما این 0.05PPM را در نظر نگیرید، روسیه از استاندارد 0.01PPM استفاده می کند. روسیه اکنون آن را به 0.01PPM تغییر داده است. 30 محصول کشاورزی که دنبال می کنیم در چنین مواردی وقتی فلفل دلمه ای با نمونه 0.05PM تحویل داده می شود از مقدار اندازه گیری شده آن بیشتر است و در نتیجه محصول را برمی گرداند.

وزارت جهادکشاورزی و دستگاه های زیرمجموعه به ماموریت خود عمل نکردند!

رئیس آزمایشگاه اصلی سموم وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: در این مورد برای صادرات محصولات کشاورزی در مرحله اول مدل استاندارد مقصد ملی که باید بررسی کنیم و بر این اساس حفاظت از گیاهان را بررسی کنیم. . سازمان باید مصرف صحیح سموم را به کشاورز اطلاع دهد.

وی گفت: من به عنوان نماینده وزارت جهادکشاورزی بارها دیده ام که توپ از سوی سازمان غذا و دارو به زمین پرتاب شده است. اما حقیقت این است که وظیفه ما ایجاد محصولات سالم است. الان اتفاقاتی که افتاده تقصیر هر ارگان و سازمانی از وزارت جهاد کشاورزی است که کم کاری کرده است. چه در مشاوره با استفاده از آفت کش ها و چه در مراقبت از آن؛ فعالیت هایی ذکر شده و مسئولیت بیشتر آن بر عهده انجمن صیانت از درختان و تأسیسات گیاهی این سازمان است.

به گفته مهدوی، سازمان حفظ نباتات باید مراقبت بیشتری برای جلوگیری از وقوع چنین اتفاقی داشته باشد.

رئیس آزمایشگاه وزارت جهاد کشاورزی گفت: زمانی که محصولاتی مانند گوجه فرنگی و خیار را مورد آزمایش قرار دادیم متوجه شدیم که تمام این سموم بیشتر از مواد غذایی اندازه گیری شده و سالم است. اما از آنجایی که یک نمونه خیار ممکن است 7 تا 8 نوع سم مختلف آزاد کند و این 7 تا 8 نوع سم کمتر از حد مجاز باشد، اما تمام سمومی که وارد می شوند می تواند منجر به خطر طولانی مدت شود.

برای اطلاعات بیشتر، فرارو با پزشکان و دانشمندان ناشناس مصاحبه کرده است. در سوال اول پرسید علت سفت شدن سموم اضافی در کشور چیست؟

دانشمند پاسخ می دهد: کشورهای اروپایی کلاس 1 مانند آلمان، فرانسه، بریتانیا، اتریش و سوئیس، قبل از تعیین سموم باقیمانده روی محصولات کشاورزی، دوز خاصی از مواد شیمیایی را برای همه مواد شیمیایی کشاورزی تعیین کرده اند. و همه این مراحل تحت نظارت سازمان جداسازی و حفاظت از گیاهان انجام می شود.

هدف آنها از این قانون و دستور حفظ سلامت انسان است. زیرا همه می دانیم که سموم باقی مانده از محصولات کشاورزی وارد غذای انسان می شود. بنابراین، مقررات سخت گیرانه تری برای سموم دفع آفات باقی مانده بر روی محصولات کشاورزی و محصولات خانگی اعمال می شود.

علاوه بر این، اروپا و آمریکای شمالی تحقیق کرده و به این نتیجه رسیده اند که سموم موجود در کبد می توانند به کبد انسان آسیب وارد کنند. این سموم در نهایت باعث ایجاد انواع بیماری ها از جمله اختلالات پوستی، روده ای، عصبی، سرطان زا، تنفسی، تولید مثلی و غدد درون ریز می شوند.

از سوی دیگر، کشورهایی که محدودیت‌های سخت‌تر از استاندارد اعمال می‌کنند، می‌دانند که اگر از همان استاندارد پیروی کنند، شهروندانشان بیمار می‌شوند و همچنان به مراقبت‌های بهداشتی دسترسی خواهند داشت. در نهایت مجبور شد دو برابر هزینه درمانش را بپردازد. به همین دلیل به موضوع جلوگیری از ورود سموم به چرخه غذایی جمعیت و در نتیجه کاهش میزان آلودگی اغلب توجه دارند.

آیا سموم باقیمانده ما را تهدید می کند؟

بر اساس تحقیقات بین المللی، آفت کش های موجود در محصولات کشاورزی باعث می شود افراد مبتلا به بیماری های کبدی کمتری داشته باشند و در مدت زمان کوتاه تری بدن آنها سموم بیشتری تولید کند. در بزرگسالان، سمومی که در میان مدت وجود دارد، مشکلات زیادی را برای آنها ایجاد می کند. در نهایت، در دراز مدت، می توان گفت که بسیاری از افراد اثرات سمومی را که در کبد جمع می شوند، تجربه می کنند. زیرا متابولیسم و ​​دفع سموم در کبد اتفاق می افتد. بنابراین به نظر می رسد مشکل کبد چرب در ایران تا حدودی به تجمع سمومی که در محصولات کشاورزی در بدن باقی می ماند مربوط باشد.

چرا ایران محصولات کشاورزی را پس گرفت؟

اولین نکته این است که در ایران قوانین و مقررات سختگیرانه ای برای کنترل سموم مصرفی در محصولات کشاورزی وجود ندارد. به گزارش ایران، محموله هایی مانند سیب، فلفل دلمه ای، کیوی و غیره که در هفته های اخیر از کشورهای دیگر ارسال شده است، به گفته برخی مسئولان، جاسوسی علیه ایران است و محصولات کشاورزی ما مشکلی ندارد.

اما واقعیت این است که سازمان های دست اندرکار این حوزه با ساخت این اپلیکیشن ها می خواهند کالای برگشتی معدوم و در کشور مورد استفاده قرار نگیرد. در مرحله دوم، آنها نمی خواهند توجه آنها در طول فرآیند توسعه محصول زیر سوال رود. بنابراین، اگر بخواهد موضوع را سیاسی کند، نمی خواهد خودکنترلی و نظارت خود را زیر سوال ببرد. زیرا مشکل باقی ماندن سموم روی محصولات کشاورزی یک موضوع سیاسی نیست و سلامت انسان را تحت تاثیر قرار می دهد.

در ایران بیشتر سموم در شمال کشور مصرف می شود. زیرا در آب و هوای مرطوب، محصولات کشاورزی بیشتر در معرض عوامل بیماری زا و بیماری های قارچی هستند و کشاورزان از سموم دفع آفات بیشتری برای حفظ محصولات استفاده می کنند. به طور کلی مشاهده شده است که در این مناطق کشاورز چند روز قبل از برداشت محصول کیوی یا توت فرنگی را برای کنترل بیماری پس از کشت از سموم مختلفی برای برداشت محصول استفاده می کند. این زمانی است که این تصمیم در کشورهای دیگر و فقط در ایران گرفته نمی شود. از سوی دیگر، توجه جدی به سمپاشی و ترویج استفاده از سموم وجود ندارد و کشاورزان بر اساس تجربه خود سمپاشی و استفاده متفاوتی از سموم را انجام می دهند.

پاربرگ سایت


تمامی اخبار به صورت تصادفی و رندومایز شده پس از بازنویسی رباتیک در این سایت منتشر شده و هیچ مسئولتی در قبال صحت آنها نداریم