مجله دیجی کالا – مریم ابراهیمی: زرشک پلو با مرغ نقش مهمی در فرهنگ ایرانی دارد. غذای محبوبی که امضای هر سرآشپز ایرانی است و بهترین نمونه برای معرفی زعفران و زرشک و برنج ایرانی به تمام دنیاست. در این قسمت می خواهیم طرز تهیه زرشک پلو با مرغ خوشمزه را به شما آموزش دهیم.
برای تهیه زرشک پلو مرغ بنا به ذائقه می توان از سینه، فیله یا ران مرغ استفاده کرد. ماهی مرغ از مواد بسیار مهم این غذاست و باید غلیظ و خوشمزه باشد و با مرغ یا سالاد سرو شود. زرشک پلو را نیز با برنج ایرانی و زعفران فراوان تهیه می کنند و برای رشد خوب برنج آن را آبکش می کنند.
طرز تهیه این غذای خوشمزه خیلی راحت و با آموزش هایی که به شما نشان می دهیم می توانید خوشمزه تر و با شکوه ترش کنید و دل همه را به دست آورید.
مواد لازم برای 3 نفر
- مرغ یا شیر: ۲ تا ۳ عدد
- آب پرتقال: 2 فنجان
- زعفران دم کرده: به میزان لازم
- پیاز رنده شده: 2 عدد متوسط
- زرشک: سه چهارم پیمانه
- پرتقال شکر ورقه شده: 3 قاشق غذاخوری
- خلال پسته: 1 قاشق غذاخوری
- پیاز: 2 عدد متوسط
- رب گوجه فرنگی: یک و نیم قاشق غذاخوری
- فلفل دلمه ای: نصف عدد
- یوگلار: 50 گرم
- زردچوبه، پودر کاری، فلفل سیاه، برگ بو، هل، چوب دارچین و نمک به میزان لازم
طرز تهیه
1. یک عدد هل و دو برگ را در ظرف آب بریزید و پس از جوش آمدن تکه های مرغ را بگذارید تا کمی آب بجوشد. سپس مرغ ها را از آب خارج کرده و بشویید. بعد از خشک شدن مرغ، آنها را در نصف کره و کمی روغن و زردچوبه سرخ کنید.
1. وقتی مرغ سرخ شد از ماهیتابه خارج کنید و دو سوم پیاز رنده شده را در تابه تفت دهید تا کمی طلایی شود. سپس فلفل دلمه ای رنده شده را به پیاز اضافه کنید و با هم تفت دهید.
بعد از تفت دادن، چوب دارچین، نمک، فلفل سیاه، پودر کاری و کمی زردچوبه را اضافه کنید.
3. بعد از تفت دادن رب گوجه فرنگی و سپس آب پرتقال و کمی زعفران دم کرده اضافه کنید. مقدار نمک ظرف را تنظیم کنید و اجازه دهید مرغ بجوشد.
4. بعد از اینکه ماهی به جوش آمد مرغ را داخل آن بریزید و نیمی از خلال های پرتقال را روی آنها بریزید. اجازه دهید مرغ به مدت 2 تا 3 ساعت با درب بسته بپزد و بجوشانید تا خوب جا بیفتد.
دستورالعمل ها: ۲ ساعت آخر پخت، قسمت گوشت مرغ باید کف تابه باشد.
5. وقتی مرغ پخت، سه عدد پیاز باقیمانده را با کره اضافی و کمی روغن در تابه تفت دهید و روی حرارت ملایم تفت دهید. وقتی پیازها طلایی شدند زرشک هایی را که ۱۵ دقیقه در آب سرد خیس کرده اید آبکش کنید و سپس پیازها را اضافه کنید. در این مرحله ۲ قاشق غذاخوری شکر را به زرشک ها اضافه کنید و با هم تفت دهید.
6. پس از مایه کیک، خلال های پرتقال، خلال پسته و زعفران را به زرشک اضافه کنید و مخلوط کنید. وقتی برنج آماده شد یک کفگیر برنج را با زرشک و برش ها مخلوط کنید تا برنج سفید را در ظرف بریزید، مخلوط را روی آن بریزید.
7. وقتی مرغ به این شکل شکل گرفت و روغن انداخته شد، کاملا پخته و طعم دار می شود.
8. از وعده غذایی خود لذت ببرید.