یکی از اعضای کمیته راهبری اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق گفت: اگرچه دو طرف مجدداً با آزادی سرمایه ایران در عراق موافقت کردند، اما تغییری در رهبری صورت نگرفته است.
به گزارش ایسنا، امروز خبری از سوی رئیس انجمن توسعه اقتصادی منتشر شد که حاکی از ایجاد ظرفیت جدیدی در بانک TBI عراق با استفاده از سرمایه، تجارت خارجی برای واردات کالاهای مورد نیاز این کشور است. در این نامه آمده است که محمولههای خارج از کشور باید بر اساس محصولات اصلی کشور برنامهریزی شود و شامل جریمه در لیست نباشد.
در همین رابطه سیدحمید حسینی -عضو کمیته راهبری اتاق مشترک ایران و عراق – در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه این خبر جدیدی نیست، گفت: واکسن ایرانی در کواکس نیز تکمیل شده و واکسن به ایران صادر شده است. کشور است، اما در عمل مشکلاتی برای استفاده گسترده از این منبع وجود دارد.
وی در خصوص برخی برنامه ریزی های صورت گرفته از سوی عراق و آمریکا برای پرداخت هزینه های ایران از این مسیر، گفت: اگرچه اجازه واردات کالاهایی مانند مواد غذایی و دارویی از این پایتخت به ایران داده شد، اما به دلیل برخی مشکلات. جایی که. در راه اجراست یا کاری انجام نشده و یا روند بسیار کند بوده است.
این کارشناس بازرگانی درباره اجرای قانون استفاده از این منابع گفت: در این چارچوب یک تاجر ایرانی به نام تاجر عراقی باید ثبت نام کند. تاجر عراقی کالاهای مورد نیاز را خریداری می کند و پس از انجام معامله، پول خود را از وجوه بانک عراق استفاده می کند. به دلیل جریمه ها و محدودیت هایی که در این روش وجود دارد، بسیاری از معامله گران به هیچ وجه به این روش اعتماد ندارند و هنوز از این دارو استفاده نمی شود. این موضوع جدیدی نیست و در دولت قبل و در دیدار با رئیس بانک مرکزی عراق در این مورد بحث و تبادل نظر شد، اما به دلیل مسائل مدیریتی همچنان بیهوده بود.
حسینی افزود: تجار عراقی در خرید و فروش اجناس بزرگ و بزرگ چندان قوی نیستند و خریدشان با محدودیت مواجه است؛ بنابراین قیمت نهایی کالاهایی که ایرانی ها عرضه می کنند بیشتر از رقمی خواهد بود که معمولاً از راه های دیگر وارد می کنیم. و بنابراین این قیمت ها مورد تایید قاعده ایران نیست و در بسیاری از موارد پتانسیل کسب و کار به شماره
وی در خصوص ارزش سرمایه نامشخص در این پروژه گفت: برآوردها نشان می دهد که حدود پنج میلیون دلار در این منطقه وجود دارد که بخش قابل توجهی از دارایی ها بر صادرات برق ایران و صادرات دولت به عراق تأثیر می گذارد. عراقی ها در بانک تی بی آی پول واریز کرده اند تا ایران بتواند به صادرات خود ادامه دهد، اما وقتی نوبت به استفاده از این سرمایه می رسد، عرضه سلاح به دلیل تحریم ها و محدودیت هاست.
به گفته حسینی، اخیراً این بحث مطرح شد که در صورت لغو برجام و تحریمها، ایران میتواند این داراییها را آزاد کند و به پول دسترسی پیدا کند و به نظر میرسد راهحل نهایی تعیینکنندهتر از مذاکرات دوجانبه ایران و عراق باشد. در وین تصمیم خواهد گرفت.